Μιλάμε για την Αναπηρία και το Σύνδρομο Down

26.03.2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού η προγραμματισμένη, στα πλαίσια δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning : Does my daily life look like yours? που υλοποιεί το σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά, η επίσκεψη της προέδρου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία του Ν. Φλώρινας κ. Σιδηροπούλου Αγνής προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές πάνω σε θέματα αναπηρίας.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας του Συνδρόμου Down. Oι μαθητές μας αρχικά ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό του Τ.Ε. , μέσω βιντεοπαρουσίασης για το τι είναι το σύνδρομο Down.

00000

Εν συνεχεία η κ. Σιδηροπούλου πλαισιωμένη από την Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία κ. Σουμελίδου Ιορδάνα αλλά και από την κ. Παππά Βίκη, μέλος του συλλόγου, με αμεσότητα, σαφήνεια και γνώση πάνω σε θέματα αναπηρίας προσέγγισαν ,από την πλευρά του γονιού ,την καθημερινότητα του παιδιού με αναπηρία αλλά και των οικείων του.

οπ
προλόγισμα
αμεσότητα

Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά θέτοντας πληθώρα ερωτήσεων προς τις καλεσμένες μας δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για το θέμα.

Mε τις απαντήσεις που συγκεντρώσαμε, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, οι μαθητές του Τ.Ε. αλλά με τη βοήθεια των μαθητών των μεγάλων τάξεων(Ε και Στ τάξη ) δημιούργησαν τη φιγούρα μαθητή με σύνδρομο Down ο οποίος μιλάει για την καθημερινότητά του.

Οι μαθητές των μικρότερων κυρίως τάξεων είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν μέσα από το παιχνίδι(με την επίβλεψη της Κ.Λ. κ. Χαριζάνη Ελισάβετ και της Ψυχολόγου κ. Παπαδοπούλου Γεωργίας) με τον μικρό Χρίστο, το γιο μιας εκ των κυρίων από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία , ο οποίος έχει σύνδρομο Down και φοιτεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

1 6
εδω

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους και ίσως γιατί όχι η απαρχή μιας φιλίας ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου μας και τον γλυκύτατο Χρίστο.

φιλιες

Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τις τρεις κυρίες και τον μικρό κύριο που ήρθαν στο σχολείο μας προσφέροντας ένα δωράκι με πολλή αγάπη και με τη δέσμευση να μας ξανάρθουν!!

δωρο 1